Ingalunda

Var på Ingalunda gård här om dagen och kollade på lite konst och fikade
en god pannacotta. Fikat där är underbart. Så himla mysigt ställe, åk dit!
Kanske är lite knepigt att hitta om man aldrig varit där förut men det är värt
bestyren om man vill ha en mysigt dag Hälsinglands skogar :D

Matkompis

 
Som tur var ställde min vän Peter upp på att vara min matkompis när jag
var ensam hemma. Annars hade jag nog bara kokat mig en majskolv och
det fungerar inte i längden. Så vi kokade några majs och lagade middag!
Den färdiga grönmögelpastan med svamp och paprika. Mumsigt!

Försenade studentskivebilder

     
Först har vi lilla Yrlas studentskiva i hennes lille lille hus. Där hon var fullast
( så som det ska vara )och jag troligen nyktrast, tyvärr..
  
Sen kom äntligen fredagen med massor av goa studenter och en sjukt kul kväll!
Vi försökte inte supa ner honom ännu mer, det bara blev så..


En hyllning till MAJSEN!

 
Bella gnager på majsen på peace and love 2009
  
Majs på veranadan en kväll.                  Majs i köket i vintras.
  
Mera majs på P&L                                   Majs på en tidning.

Grillad majs, Stella och Halloumi är det bästa som finns!
Och tillsist en bild på majsen som drog ner mig i majsträsket. En färsk
majs från kroatien förra sommaren. 




Simpor och fårfötter?

Jag ville bara visa alla hur man blir av att dricka fårfotsdrinkar. Detta är en 
varning till alla små pojkar där ute som vill prova sina gränser. 
Detta var en gång en pojke vid namn Olle, nu är han en simpa med fårfötter!

Paella

När min familj lämnade mig ensam hemma för att öva på det stundande 
vuxenlivet som jag ska börja att leva om 3 veckor så lagade jag inte så mycket 
mat med en dag slängde jag faktiskt ihop en paella som jag kunde äta av 5 gånger
Alltså gjorde jag mat åt en hel familj som inte ens var hemma!

Sjukt lätt det är att göra paella, man typ steker lite grejjer som man vill ha i med saffran
sen slänger man i riset och häller bara i lite buljong åt gången. Jag serverade min
med räkor och färsk basilika från odlingen!

Olles kalas

En liten liten kille vid namn Olle  fyllde 19 år den 12 juli. Lite mat och bilder
 från hans kalas hemma hos Simon!
 
Rebecca och Tore va kära                     Jag och Maja var fulla
Sjukt goda hamburgare av köttmästaren Olle. Majsen satt inte heller fel!
 
Ja vad säger man? En sjukt stor box och en sjukt liten tjej. Yrla <3 Chapel Hill!

Risk med melon

Mina soldater står snyggt uppradade. 
Vatten melon på 3 sätt.

En kväll för nån vecka sen så skulle vi spela risk hos Simon. Jag var en 
liten sväng på City Gross och kunde inte låta bli att köpa en vattenmelon
eftersom att dom var så himla billiga. Jag bar den på axeln upp för 
klackvägen, kanske inte det snyggaste men dock det bästa sättet att bära 
en melon!
Huvudet är och det bästa sättet att bära en platta cider på när armarna inte orkar mer!

Tillbaks!

Efter en liten Bloggsemester där jag både vart internetlös och orkeslös är jag änligen tillbaks!
Jag skulle vilja visa upp hur man får i sig lite kött på rätt sätt! Fårfotsdrinkar
kanske inte tilltalar alla där ute så jag skulle vilja föreslå dessa små knäcke-
mackor med leverpastej och spenat! Ett mycket bättre alternativ för den 
arbetande kvinnan!

Godaste Frukosten!

Åh finncrisp med philadelphia, skinka och gurka. Jordgubbar och mjölk!

Örtplanteringen

Åh alla mina små frön har växt och blivit stora fina plantor som jag ska äta upp.
Lite basilika och persilja.. Sjukt stolt att jag lyckats utan att döda alla plantorna.

Glass i små lass.

Det är chokladsåsen jag vill åt! Till detta dracks gin och iste. Hm..

Gatufesten

Min fina middag i fredags. Underbara majs och haloumisar! Och Stella.

 
Senare på kvällen åt vi en massa öl, det var gott. Bada i Sidsjön på natten
är galet skönt!


Det godaste!

Min absoluta favorit mat. Grillade räkor med vitlök och persilja. Ett gott bröd
med olivolja. Och en kall öl. Gud ta mig tillbaks till uteserveringen i 
Dubrovnik!


Frukostar i Dubrovnik/ Kotor

Frukost på stranden. Bröd, ost och tomater. Kan inte bli bättre. Micke tyckte
att jag var konstig när jag åt tomaten som den var, alltså utan att dela den.
Jag tycker att det är helt normalt. Han påstår att man inte kan äta tomat som
om det vore ett äpple. Men där fick du micke, jag gör det hur mycket som helst!
Innan det bar av från Dubrovnik till Kotor köpte vi varsin liten bulle/macka.
Det var ett lite sötare bröd med ost på. Jag älskar bagerierna i Kroatien.
 
För vissa människor kanske dessa 2 rätter inte ens räknas in i kategorin
frukost. Men då ska jag berätta. Pizzan till vänster var så kallad " bakisfrukost"
och då äter man  vad man vill.

Pastan till höger då? Jo det var så att vi faktiskt var ganska duktiga i Kotor
och lagade middag själva 2 dagar. Av detta så fick vi lite rester som vi lagade
frukost av samma dag som vi skulle åka tillbaks till Dubrovnik. Det är inte gurka.
På flygplatsen, på väg hem. Jag lyckades skramla ihop lite små mynt och 
köpa en macka. Det var inget smör på den, men mycket ost. Mackan var 
också hungrig och försökte att äta upp Micke!

Grilla


Jag är grillmaster, tror jag! Fast egentligen så ville jag bara vara grillmaster
på bild så att jag kunde skryta lite. Jag grillade inte, det gjorde karlarna.
 
Lite kött och majs på grillen. Och Cicci fixar kvinnosysslorna i köket.

Här är den riktiga grillmastern. Han fixade köttet till alla!

2008 vs 2009

Kroatien sommaren 2009.
Kroatien sommaren 2008.

RSS 2.0