How to make knäck!

Här har vi den "lilla" kastrullen, man ska ha en stoooor kastrull så går
allt bra. Sen häller man i 2dl socker, 2dl sirap och 2dl grädde. Sätt
plattan på jätte jätte varmt, så att det ska kokas, bubbla och sånt!
Pow, wow, så blir det så här! Det koks och nu är det meningen att
du ska sänka plattan till lite mindre. MEN det ska fortfarande bubblas.
Rör runt runt runt i kastrullinen så kommer det att ske under. Det tar
ca 25- 30 minuter tills det blir knäck kalas! Men först det stora testet!
Är knäcken klar? Hur vet du? Jo, självklart gör du det hemliga lilla testet.
Du tar kallt, mycket kallt vatten i ett glas eller nått annat skit du har
hemma. Sen tar du lite smet av knäcken och häller i. Om du lyckas göra
ett sånt här fint hjärta är knäcken klar! - Luras, men om den blir lite hård
i konsistensen är den klar, nu fick jag dig nästan, hihi.
Till sist tar du såna fina småa "knäckformar" och ställer dem på ett
bakplåtspapper ( så att du slipper att diska plåten sen! ) där ska din
fina, goda knäck i. Ta en liten kanna och häll så slipper du kladda
med skedar och bränna dina små vackra fingrar!
LETS MAKE SOME KOLA!
Sedan blev det dags för cool kola.
Bild 1: 3dl grädde ner i 100g smör, 3 1/2 dl socker.
Bild 2: Socker berget.
Bild 3: Min assistent rör om i grytan.
Till sist rör du ner 3 matskedar kakao och vips så får du chokladkola!
Ta en sax och klippeliklippsa i lagom bitar när den svalnat lite.
Sen har vi "kola" av Emil, ett lite mer konstnärligt uttryck i den här
bloggen tyckte han saknades och skapade därför denna bild för er
med konstintresse.. . . .

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0