Varför är jag inte där?

Varför är jag inte i snöiga sälen med mina finaste kusiner? Saknar dem ju!
Lite afterski med öl är ju aldrig fel.
Jag och min lille kusin Samuli.

Sommardagar

Fick lite sommarsaknad mitt i snöstormen, hittade massor med mysbilder
från mammas kamera, som den här från när Kristian fyllde 30. Samt om
jag inte minns fel var det den sista dagen jag bodde i Sundsvall.
Nyduschad och äter kräftor, kanske inte den bästa kombon, men gott.
Jag och lilla syster på cafe Juniskär. Myspys i augusti.

Jag önskar

Att jag hade tagit med kamera sladden så jag kunde
visa lite bilder från dagarna kring jul. Mina fina paket
och mysiga stunder. Men vi får ta det lite senare helt
enkelt.

String

Om jag inte är hemma eller i biblioteket så är jag nog just här, på string.
Finner ro att skriva och plugga. Det är mysig där, saknar det lite nu då
det var ett tag sen jag var där.
Att det finns termos till kaffet gör det inte direkt sämre!

KÄRLEK


Glass fest

Ingen fest utan glass, ingen fest utan glass, ingen fest utan glass!

Knäck tips

Släng ner några matskedar kakao i knäcken när den kokat klart, det
blir lite kulare och godare att blanda vanlig och chokladig knäck när
du ska bjuda alla dina små tomtenissar.

How to make knäck!

Här har vi den "lilla" kastrullen, man ska ha en stoooor kastrull så går
allt bra. Sen häller man i 2dl socker, 2dl sirap och 2dl grädde. Sätt
plattan på jätte jätte varmt, så att det ska kokas, bubbla och sånt!
Pow, wow, så blir det så här! Det koks och nu är det meningen att
du ska sänka plattan till lite mindre. MEN det ska fortfarande bubblas.
Rör runt runt runt i kastrullinen så kommer det att ske under. Det tar
ca 25- 30 minuter tills det blir knäck kalas! Men först det stora testet!
Är knäcken klar? Hur vet du? Jo, självklart gör du det hemliga lilla testet.
Du tar kallt, mycket kallt vatten i ett glas eller nått annat skit du har
hemma. Sen tar du lite smet av knäcken och häller i. Om du lyckas göra
ett sånt här fint hjärta är knäcken klar! - Luras, men om den blir lite hård
i konsistensen är den klar, nu fick jag dig nästan, hihi.
Till sist tar du såna fina småa "knäckformar" och ställer dem på ett
bakplåtspapper ( så att du slipper att diska plåten sen! ) där ska din
fina, goda knäck i. Ta en liten kanna och häll så slipper du kladda
med skedar och bränna dina små vackra fingrar!
LETS MAKE SOME KOLA!
Sedan blev det dags för cool kola.
Bild 1: 3dl grädde ner i 100g smör, 3 1/2 dl socker.
Bild 2: Socker berget.
Bild 3: Min assistent rör om i grytan.
Till sist rör du ner 3 matskedar kakao och vips så får du chokladkola!
Ta en sax och klippeliklippsa i lagom bitar när den svalnat lite.
Sen har vi "kola" av Emil, ett lite mer konstnärligt uttryck i den här
bloggen tyckte han saknades och skapade därför denna bild för er
med konstintresse.. . . .

Den sista måltiden

Jag skrapade och skramlade i kyl och frys. Detta är vad jag fann och
nu finns bara ett stort tomt hål. Eller ja det finns lök i kylen, gullök,
rödlök och vitlök. Om man ropar i kylen så ekar det nog eller så
svarar löken.

Tacos och glögg

Ibland planerar jag att äta middag med någon, men det blir nästan
aldrig bara en. Oftast så blir det massor av underbaringar. I like!
Sedan blev det glögg mys. Jag har insett hur snabbt full jag blir på
glögg. Är det bara jag eller finns det fler?
Pepparpipparpippiskexkakor, Tomtenisseskummisnissar och fazer !!!

Middag och glögg

Hade bestämt träff med min gamla estet vän Gustaf som också bor här
i stora huvudstaden numera. Eller egentligen så har han ju gjort det
mycket längre tid än jag. Men i alla fall så lagade jag en liten soppa
och han tog med sig en fin fin baguette.
Efter middagen väntades ytterligare gäster, mina underbaraste ska
så klart komma och bli ner glöggade många gånger så här innan jul.

Girls

Våran fina grattis hälsning till Ida såg ut så här som hon fick via mms.
Ibland gör man mycket för lite, Sofie-Linnea
kröp som en liten mask över några skåp.
För att få 3 shots!

Middag hos Petronella

Petronella tog på sig rollen att bjuda alla på middag, en fin liten
tradition som växt fram under den första terminen på Kvl. Vi fick
denna gången en trerätters bestående av bruschetta, pasta och
sedan Idas efterlängtade kladdkaka. Och den var god, verkligen jätte
god, det var daimchoklad och nötter i den. Drack lite glögg också.. 

Julpyssel

Förra veckan gjorde jag och kusin vitamin julkort till våra nära och
kära. Jag råkade göra mina lite för avancerade, så det vart ganska
få. Men de som fått ett julkort kan nu känna sig lite extra speciella!

Back in the days

Elins 18års fest var grym. Ganska längesen nu. Massor med folk man
inte sett på länge, men jag hoppas att vi ses nu på "jul lovet". Jag borde
inte sitta och ha en nostalgi-tripp nu när min deadline är om två timmar!

Korv är kul!

En lång lång korv till lilla Josefin i Berlin.
En lång lång korv till mig också!

Kul!

När kylen är tom och tankarna nån helt annanstans så blir det lätt
ganska fantasilös mat. Pasta, pesto ( i alla fall hemmagjord ) KUL!

Knäck

Knäck gör du på detta enkla vis:
2 dl grädde
2dl socker
2dl sirap
Kokselikoksa i ca 30 minuter. Rör runt i den bubbliga bubbelsmeten.
Häll i småa söta formar och ge till nån söt och snäll som gillar sötsaker.
Fick en kossa på armen i lördags. Den vinkar!
Privat spelning i Sundsvall lixom.

Det är nått...


Asjas födelsedags middag

Till förrätt fick min stora tjej en liten sallad med räkor och massa gott.
Till varmrätt hade vi köttbulls tacos, med hemgjorda chipati bröd.
Och till efterrätt hade Linn vispat ( som en galning ) i hop en choklad-
mousse som vi serverade med granatäpple.

Tunnbrödsbak

"Den goda husfred hava vill, han gör som kvinnan råder till."
Lite bilder från höstens tunnbröds bak. Både mysigt och viktigt, skriver
just nu en uppsats om tunnbröd. Det har faktiskt börjat att gå framåt
efter att jag latat mig enormt mycket med den uppgiften en tid, nu är
det bara att skriva, skriva skriva..

Brunch

Jag skulle inte klaga alls på att få en brunch som denna idag. Den var
helt galet underbar. God, trevligt sällskap och lediga dagar!
Paj med lite sallad, mina fina tjejer och ett proppfullt bord.

Drinkar små


Marknad Berlin

Massor av mysiga stånd med hemma gjorda roliga grejer och grönsaker.

Berlin

Kvällsfika första kvällen vi var i berlin, Vin, korv, ost, lingonlimpa!
Liter frulle för att göra sig redo för en dag ute i stora staden!

Fyra tjejer med choklad

Världens härligaste och skabbigaste bar/ fik där vi drack lite choklad.

Majshimlen

Åh herregud, här kunde jag ju ha badat i majs, min dröm, min himel!
Majs är mitt allt, min kärlek, min älskare. Nej då, men majs är gott.

Fiskpinnar!

Var tvungen att få i mig en rejäl middag innan vi for till Berlin i måndags.
Det blev fiskpinnar, det är faktiskt gott, men bara om det finns ärtor.

RSS 2.0