Falafel

 
Åh jag tycker det är så gott!

Jag brukar blanda en stor burk kikärtor med 2 klyftor vitlök, sesamfrön, ägg, citron, persilja, spiskumming och ibland lite jordnötter och färska champinjoner. Steker dom i olja, blir hur goda som helst!

Italienska Lantbröd


Hittade nått recept i min kokbok som jag provade.

Surdegsbröd


Semla



Blev bjuden på denna mumsiga semla aldeless lagom till semmeldagen.

Alla <3 dag


Spenderades med min lover boy som bjöd på rosé bubbel och chokladfondue.

Kärleks Paj


Den absolut finaste köttfärs pajen jag någonsin fått äta!

Bröd


Vetelängd


50 g jäst
5 dl grädde eller mjölk
200 g smör eller margarin
1 kryddmått salt
2 dl socker
(2 tsk sött kardemumma)
1 ägg
10 1/2 dl vetemjöl

PENSLING: 1/2 ägg och Pärlsocker


Smält fettet. Häll på mjölken och ljumma den.
Smula jästen i degbunken och rör ut den med mjölken och fettet.
Lägg sedan till salt, socker, kardemumma och ungefär hälften av mjölet samt ägget. Ha i resten av mjölet i omgångar och arbeta tills degen blir seg, smidig och blank.
Låt degen jäsa till dubbel storlek(ca 40 min).
Dela i 3 delar och fläta till en fläta.
Grädda 200 grader ca 25 minuter.

Middag


Igen


Så var vi där igen.

PepparkaksHus!


Det var lite krongel att få ihop det eftersom att alla sidor inte var riktigt raka.
Men tillslut gick det.

RSS 2.0