Chokladbiskvier

Bottnar:
250 g mandelmassa
1.5 dl strösocker
2 st äggvitor
Chokladkräm:
1 st äggvita
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 st nypa salt
0.5 st citron, saften
250 g smör
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
1 msk kallt espressokaffe
Doppning:
150 g mörk kvalitetschoklad 70 %

(20 st  180 grader.)

- Riv mandelmassan och blanda samman ingredienserna till bottnarna.

-Spritsa ut 20 stycken rundlar på en plåt med bakplåtspapper.

-Grädda biskvibottnarna tills det är gyllene i cirka 13 minuter.

-Smörkräm och doppning:

-Blanda äggvita, strösocker, vaniljsocker, salt och citronsaft i en ren rostfri bunke. Rör till sockret har löst upp sig.

-Vispa till maräng över ett vattenbad (i bunke över kokande vatten) till cirka 65 grader.

-Tag av bunken från värmen och vispa med elvisp tills marängen blivit helt kall.

-Klicka ner rumstempererat mjukt smör lite i taget och vispa krämen luftig i cirka 15 minuter.

-Blanda ner chokladen och kaffet.

-Bred krämen på undersidan av biskvierna med en palett eller slickepott. De ska bli toppiga.

-Smält choklad till doppning i ett vattenbad, doppa sedan biskvierna.

-Låt stelna i kyl eller frys.


Kommentarer
Postat av: Mikaela

Gud vad gott :D

2009-05-02 @ 21:16:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0