Tekakor

Underbara tekakor till frukost en lördag morgon är inte helt fel.
Detta recept är så enkelt att vem som helst klarar att göra det.
5dl mjölk
4dl havregryn
1/2 msk salt
1 msk ljus sirap
150 g smör
25gr färsk jäst
8-9 dl vetemjöl
Värm mjölken till ca 50 grader. Häll den sedan över havregrynen,
låt svälla i ca 20 minuter. Smält undertiden smöret och sätt ugnen
på 225 grader. Blanda ner smöret, jästen och rör ordentigt. Sedan
blandar du i sirapen, saltet och sist mjölet. Degen blir ganska lös,
men ska hålla ihop som en deg. Jäs under bakduk 30 minyter.
Dela sedan degen i 10 delar på mjölat bakbord, kavla ut till kakor
som är 1 cm tjocka och nagga med en gaffel. Jäs ytterligare 30
minuter. Grädda sedan mitt i ugnen ca 10 minuter.

Kommentarer
Postat av: yrlis

Bakade teisarna igår, himla gott!!

2010-01-27 @ 11:27:57
Postat av: Jojje

Jamen vettu! Tror jag ska överraska Johan med ett brödbak ikväll! Dom ser ju jättegoda ut!



/Johanna Näsholm

2010-02-02 @ 14:53:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0